Kaštanová kaše (Kanada)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,02 g |
Tuky | 47,67 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 183,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotku přidat nemůžu, kaštany tady asi neseženu. Recept pro ty, kteří rádi zkouší nové nebo neobvyklé recepty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2019 17:53
Eja57: V Nasavrkách na Chrudimsku je velká plantáž a dokonce malé sazeničky rozesílají po republice. Ale čekat na surovinu tímto způsobem se mi jeví jako lehce nepraktické a tak hypermerkety to jistí Ve velkých jsou k dostání běžně.
2. 11. 2019 14:32
Eja57: O plantáž tedy nešlo, byly to dva obrovité staré stromy. Rostly na místech, kam nikdo nechodil, protože to bylo na kraji strmé a dosti vysoké skály. Ale je to už tak dávno, že nevím, jestli tam ty stromy ještě vůbec existují. No dneska bych se na tu prudkou stráň nevydrápala a k těm stromům nelezla, Už na to nejsem dost mladá a odvážná. Dnes bych si asi raději koupila ty zavakuované kaštany, kdybych je někdě potkala.
2. 11. 2019 13:18
MamlajdaD: Jak vypadá jedlý kaštan ještě v té ježaté slupce jsem viděla jen na obrázku...a ani netuším, jestli někde v Česku nějaká kaštanovníková "plantáž" existuje.
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...
2. 11. 2019 12:51
Eja57: Dík za komentář. O tom povaření ve vodě jsem také četla, snad to mám i u některého "kaštanového" receptu. A nikdy neříkej nikdy, i když práce je to nepříjemná, to loupání. Nejlíp to jde z čerstvých kaštanů, ale to se zase musejí vyloupat z těch strašně pichlavých kaštanových slupek, někdy sami nevypadnou. Takže si nevybereš. No pro mlsnou pusu musí člověk někdy něco udělat! Zdravím!
2. 11. 2019 11:29
Z vlastní zkušenosti - doporučuji sehnat již oloupané zavakuované kaštany...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 23 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 7 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 12 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 14 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 15 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Kde skladovat zeleninu? Máme více možností, jak ji uložit, aby vydržela co nejdéle
Další recepty
Tématické fráze: kaštanová kaše jak vyloupat jedlé kaštany kaše z jedlých kaštanů
Suroviny: kaštan jedlý, máslo, smetana, med
Kaštanová kaše (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kE85
5 názorů