Maminčiny vdolky s hruškovými povidly
Vdolky jsou již od pradávna součástí naší kuchyně. I originální receptury po babičkách si snad každá hospodyňka uschovává. V tomto receptu jsou kynuté smažené vdolky doplněny hruškovými povidly, strouhaným tvarohem a zakysanou smetanou.
Suroviny pro 16 kusů
16 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 6 876 kJ / 1 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,68 g |
Tuky | 39,51 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 261,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud máme hrušek více, můžeme si udělat polotovar na povidla do zásoby. Nastrouhané hrušky plníme do skleniček, které zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 95 °C po dobu 25 minut.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2021 11:23
24. 10. 2021 22:11
24. 10. 2021 11:46
24. 10. 2021 08:55
23. 10. 2021 16:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 39 minutami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 17 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 21 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Právě bylo uvařeno:
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 52 minutami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 1 hodinou
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 2 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 4 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
jitule248 uvařila před 10 hodinami
Marlenka jednoduchá, výborná
611Elenka uvařila před 11 hodinami
Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně
Lisa444 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, kvasnice, cukr, sůl, olej, vejce, mléko, kůra citronová, hruška, koření hřebíček, škrob, cukr, tvaroh, smetana zakysaná
Maminčiny vdolky s hruškovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g169
5 názorů