Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,96 g |
Tuky | 20,46 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 182,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Opět něco z archívu.
Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.
Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2016 18:37
kornel sevcik: 100% ze syrových. Jako když děláte bramborák.
9. 8. 2016 18:30
Chcem sa opytat ci zo surovych alebo varenych zemiakov?Dik.S pozdravom Kory
8. 8. 2016 19:49
už se těším až to zkusím
29. 7. 2016 20:33
23. 7. 2016 09:54
S.: já osobně (a věřím, že i spousta dalších lidí odsud) se k prasatům neřadím, a také nebudu dál vyjadřovat.
Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.
Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.
23. 7. 2016 06:22
S.: měkký salám se přeci automaticky nerovná nejobyčejnějšímu výrobnímu, ne? Berte recept jako inspiraci a naplnte si Ondráše tím, co máte rádi (a hodí se kombinovat, samozřejmě) - místo salámů můžete použít domácí uzené apod.
22. 7. 2016 23:23
S.: Jsme holt prasata a rádi se dobře najíme. Na blbý dotaz, blbá odpověď.
22. 7. 2016 22:51
Fuj lidi, jak můžete takovej humus jíst? Kombinace výrobního salámu, herkulesu a nivy ke všemu osmažné v bramborákovém těstě. Opravdu špičková gastronomie.
22. 6. 2016 15:35
Dnes jsme zkusili k obědu a už asi nebudeme večeřet,;- je to syté, ale moc dobré jídlo. Určitě ho zopakuji, ale až v zimě, po vydatné horské túře. Přidávám bodík.
26. 5. 2016 17:14
Pajaja: Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, smažím obdobným způsobem vepřové maso nebo kuřecí játra (ta jsou obzvlášť vymazlená, jen játra před dáváním na vrstvu bramborákového těsta obalím v hladké mouce, aby držela).
10. 1. 2016 15:00
Tak. . . u nás moc úspěch neměly. Ale mě se recept moc líbí!
20. 12. 2015 20:21
a víte,že název řízku ondráš zavedli komunisté, protože nemohl připustit, že nějaký kuchař z Jilemnice s tím za první republiky zvítězil v soutěži kuchařů ve Francii
26. 1. 2014 18:50
Dneska jsem zkoušela,skvělé !!!!
22. 1. 2014 19:21
Tak Jendo, příští "cmunda" bude Tvůj Ondráš Posílám dalšího +
19. 3. 2013 20:39
mňam určite sa budeme zalyzovať, keď takúto mňamku vyskúšam urobiť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 12 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 2 minutami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 1 hodinou
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 3 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 4 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Tajný trik šéfkuchařů: Tahle finta při obalování řízků šetří restauracím peníze a mnohdy o tom ani nevíme
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Další recepty
Tématické fráze: vepřový řízek ondráš ondras recept řízek ondraš rízky jinak bramborák ondráš recept ondráš řízky ondraš obrácený řízek recept na ondrase ondráš jídlo recepty ondráš řízek v bramboráku jídlo ondráš recept řízky ondráš vepřové řízky jinak řízky trochu jinak otočené řízky otočený řízek řízek trochu jinak
Suroviny: brambory, mouka hladká, česnek, majoránka, mléko, vejce, sůl, kmín drcený, pepř mletý, nať petrželová, nať celerová, salám měkký, salám trvanlivý, sýr niva, sádlo
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
67 názorů