Humpolácké ledvinky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 925 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,97 g |
Tuky | 86,89 g |
Vláknina | 5,03 g |
Cholesterol | 79 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,15 g |
Sacharidy | 25,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem kdysi nevěděla, co s ledvinkami, tak jsem udělala tady ten hokus pokus a všichni se olizovali. Kopr a žampiony jídlu dodají lahodnou vůni i chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2010 13:44
Reny2, co já bych dala za jehněčí maso a ledvinky? No, vidíš, to vůbec neznáme!! Tak zkus a budu moc ráda, když dáš vědět, jak vám to na Islandu chutnalo!! A ty hříbky nejsou vůbec špatný nápad!! Ty prozměnu nemám já!!
13. 5. 2010 13:29
Jani,taky mame radi ledvinky,kopr jsem jeste nezkousela na ochuceni,tak aspon muzu zkusit....zampiony mam v konzerve,ale bude to dobry i se susenyma houbickama....jo a u nas na Islandu se daji bezne koupit jen ledvinky jehneci a nic nemacim,jen je ocistene a nakrajene dam do cedniku a pustim na ne studenou vodu tak na 20-30 minut(ale v cesku,kde za vodu platite,to asi neni dobry napad)...v kazdem pripade bod a jdu je ukuchtit...
5. 11. 2009 10:10
Samouk máte pravdu, já jsem si až později všimla, že to mám trochu opačně napsáno. Měly by se očistit, naložit a poté spařit, ale myslím, že kdo ledvinky dělá, většinou to ví.
5. 11. 2009 00:24
paní Remková, pokud spaříte ledvinky vařící vodou tak se uzavřou a můžete je potom máčet jak chcete,ale už nic ze sebe nepustí.Jinak je to ale dobrý recept.
4. 11. 2009 15:06
Janko,dávám bodík,byla to bezva inspirace...já nemusím kopr,tak jsem ho nedala a doma se nenašla ani zakysanka,tak jsem dala normální..je to skoro jiný recept,ale pochutnali jsme si .Nemám problém s typickou "vůní",namáčím ledvinky do mléka přes noc a vždycky jsou dobré.Dávám foto...
4. 11. 2009 15:01
U nás je má rád jen manžel.Jednou jsme je koupili omyli a nachali namočené přes noc v mléce a nepřejte si cítit ten pach,ony nepáchly,když se kupovaly, bylo to tak normální,ale tohle byla síla,že to nechtěl ani pes.Od té doby jsem je nekoupila a manžel si je dá v hopspodě kam chodí na jídlo v pracovní době.
3. 11. 2009 13:36
Ledvinky máme rádi, včetně našich malých kluků, a dělám je celkem často - cca jednou za měsíc. Namáčím je přes noc do mléka a není problém. Až je budu dělat příště, zkusím ty tvoje Jani.
3. 11. 2009 08:30
Jano . Já s ledvinkama zacházet. Jen je děláme po našem, bez šlehačky, ale zkusím tvoje.
3. 11. 2009 08:26
no ...porcia vyzera fakt krasne...len ked mne by to nepustilo dolu krkom....ale verim, ze ako to vyzera na fote krasne, tak to aj tak chuti....
2. 11. 2009 20:10
nenam, já taky ručím za kopr Ale je pravda, že když se ledvinky dobře propláchnou a nechají na noc aspoň v tom mléku, není absolutně cítit nic.
2. 11. 2009 19:33
já dělám už spoustu let ledvinky podobně-je to skvělé, ale já místo kopru k nim přidávám během vaření oregano-ručím za to, že po nějaké" vůni" ledvinek potom není ani stopa...
2. 11. 2009 18:53
Jani, ledvinky už jsem strašně dlouho nedělal a mám je moc rád. Teď mám inspiraci a určitě vyzkouším. Posílám sedmý bodík.
2. 11. 2009 16:48
Jani diky za radu.
2. 11. 2009 16:43
Vašku, jak píše Bibi, houby dávat nemusíš, je to jen improvizace, každý si může dát, co má rád Drahulin, já už v popisu píšu, jak to udělat, aby ledvinky nebyly cítit a ty vepřové, když dobže očistíš od těch žláz, opravdu nejsou cítit. Když je nakrájíš, spař je vodou z varné konvice a pokud máš na to čas, nechej je buď v mléce, nebo v kefíru-kyšce přes noc v ledničce. Na druhý den pořádně propláchni vodou a můžeš kuchtit. Kyška je fajn, vím, že se do ní nakládá i divočina a vytáhne to, co mnohým není žádoucí Děkuji za bodíky všem
2. 11. 2009 16:26
Prosim o radu,mam ledvinky moc rada ale vadi me ten zapach kdyz se vari.Jak se ho zbavit?Jinak posilam bodik,vypadaji uzasne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 8 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 21 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 9 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 10 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 12 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 12 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 13 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 15 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí ledvinky vepřové ledvinky kluci v ledvinky recept jak očistit ledvinky jak zbavit ledvinky zápachu ledvinky na smetanou jehněčí ledvinky recept jak očistit vepřové ledvinky znojemské ledvinky recepty z ledvinek jak zpracovat ledvinky vaříme ledvinky veprove ledvinky recept jak zbavit ledvinky zápachu při vaření pracovní ledvinka ledvinky v mléce jak naložit ledvinky ledvinky se zakysanou smetanou jak zpracovat vepřové ledvinky vepřové ledvinky na slanině
Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr čerstvý, sůl, kmín celý, pepř
Humpolácké ledvinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOqp
21 názorů