Příborská trinčka speciál
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 067 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,94 g |
Tuky | 7,79 g |
Vláknina | 6,24 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když jsem večer přijel z práce, napadlo mě připravit si k večeři bramborák. Postupně, co jsem v lednici nacházel, se mi do bramboráku hodilo. A tak vznikl tento recept.
V Příboře jsme bramboráky neznali, pouze trinčky. Jsem rád, že se mi podařilo na netu zmínku o trinčkách najít: A když jsme u řeči, můžete se tu setkat vůbec se zajímavým nářečím. Takže maličký slovníček na závěr: chodník se řekne "tretuar", záclony jsou "firhaňky", bramborová placka "trinčka" a starý koberec? To je prostě "žoch".
Tady je link na celý článek: http://hn.ihned.cz/c1-22578815-pribor-krasny-by-by...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2019 14:32
Děkuji za recept, moc nám chutnalo
17. 12. 2012 19:45
RADEK HORÁČEK:Ahoj Radku,škoda,že ses nezaregistroval a mohli se tak líp kontaktovat. Já taky tobě i Tvé rodině přeji hlavně zdraví, štěstí, hodně lásky a dobrou chuť
17. 12. 2012 18:27
Ahoj jeníku do 18 let jsem vyrůstal v Příboře jsem 77 ročník koukám na recept a jdu na to.jinak žufanka je naběračka a tačky jsou kolečko ted bydlím na liberecku a rád vzpomínám na krásne časy v Příboře.Hodně štěstí a zdraví Ti přeje radek s rodinou co budu mít za chvilku masne čuni.
1. 7. 2010 21:54
pochválen budiž Náhodný recept ....tohle bych si z fleku dala, bez ohledu na hodinu, stav ani váhu.... .....a k tomu nářečí - hezké jsou podkrkonošské BANDORY (brambory) a SRALKY (švestky)
4. 6. 2010 13:22
10. 12. 2009 22:03
Jendo,vypadá to velice lákavě.
10. 12. 2009 21:03
Díky moc za komentáře i bodíky.
8. 12. 2009 17:48
firhaňky znám dratuár - chodník také, používáme u nás doma dodnes, protože naši - mí rodičové pocházejí přímo z Dol.Bečvy, určitě doma dělali i takové placky - jen chudší,to mě řekla mamka, když jsem ji ukázala recept
8. 12. 2009 15:11
výborné a jednoduché posielam s +1 bodom Rišo
8. 12. 2009 13:37
8
8. 12. 2009 13:18
mnam bramborak kdzkoliv a v jakekoliv podobe
8. 12. 2009 11:47
5
8. 12. 2009 08:37
U nás doma (pár km od Příbora) se jim říkalo trenčky......teď už vím proč
8. 12. 2009 08:31
Sice netuším, jak by se s tímto popasoval můj žaludek po ráno, ale bude to jistě báječné
8. 12. 2009 08:21
Jendo zase boduješ. Vždyť víš, že jsem dietář a musím mít něco lehkého, zvláště na noc. Toto se mi zdá příhodné. Večer si to udělám. HI HI +bodík. Václav Moc zdravím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 15 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 2 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 5 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 5 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 5 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 5 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 5 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 6 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Příprava domácího dresinku zabere jen pár minut, ale výtečně podtrhne chuť salátu
7x přílohy ke grilovaným rybám: Vsaďte na svěží zeleninový salát nebo křupavé pečivo
Další recepty
Tématické fráze: tretuar firhaňky firhaňk příborská jídla dratuár bramborak v nareci podkrkonošský bramborák se švestkama bramborové placky special trincky placky bramborove trinčky bramboraky special bramborak special recepty special bramborák s uzeným bůčkem recept na bramboráky special bramboráky v nářečí co je firhaňk príborské klobasy nářečí bramborák bramborák se švestkami v nářeči
Suroviny: brambory, česnek, cibule, bůček uzený, sýr cihla uzená, vejce, sůl, pepř, kmín celý, majoránka, mouka hladká, sůl, sádlo
Příborská trinčka speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91AJ
17 názorů