Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkovníky

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 12. 2009 20:19

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie44 496 kJ / 10 635 kcal
Bílkoviny226,96 g
Tuky746,23 g
Vláknina36,72 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 22,32 g
Sůl55,04 g
Sacharidy734,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento recept jsem získal od paní Počerecké z Valče (obec pár kilometrů pod Martinem). Tam jsme letos v létě u rodiny trávili prodloužený víkend.

Recept je ručně psaný a omlouvám se, pokud jsem něco špatně opsal.

Dnes jsem se rozhodl recept vyzkoušet a porovnat tak škvarkovníky z Valče o mé výtvory.

Vše začalo zajímavě, kdy jsem v rozporu s receptem dal připravit kvásek a šel na net hledat, jak se vlastně překládá listové těsto. Zdržel jsem se pouhých 5 minut, ovšem kvásek byl rychlejší(viz foto).

Z receptu se nedozvíme výšku "rozvaľkania". Já jsem to tipnul na 1cm, ale podle fotek zjišťujeme, že to chce více roztáhnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

26. 10. 2016 12:58

No, na rozdíl od mouky jsou u nás škvarky úzký profil...:-)
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky

Nadja Nadja

26. 10. 2016 12:47

Jenda1: děkuji, možná by šlo část škvarků nahradit sádlem.;-)

Jenda1 Jenda1

26. 10. 2016 08:37

Nadja: Nadi, je to kalorická bomba, ale pagáčky jsou skvělé. Chystám se je upéct, vyzkouším snížit množství škvarků a dám vědět.;-)

Nadja Nadja

26. 10. 2016 00:20

Jendo, pagáčky se mi moc líbí, :-O ale nějak se mi nezdá množství škvarků - téměř kilo na kilo mouky ?
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně). :-(

Anna

15. 10. 2016 07:21

Žila jsem dlouho v Trnove Valču znám chodila jsem ke kadeřnici Ludke pozdravuji a děkuji za receptík na škvarkovníky zrovna je dělám :-)

Tatiana Poloncová

27. 11. 2013 14:39

Pocházím z Martina a tenhle recept zbožňuji,Je rychlý,dělám sice 2x za rok, ale moc si pochutnáváme na "škvarkovníkoch!":yes:

korijita

25. 11. 2013 14:27

Dělala jsem je dnes poprvé a jsou super :yes: krásně se mě povedlo skládat těsto, nedělala jsem kolečka, ale čtverečky jsem krájela rádýlkem, takže mají super tvar :-) vložila jsem i fotečku :-)

jana

4. 4. 2013 07:27

:-8vyskušela jsem, sou vyborny

dominika

27. 11. 2012 16:25

nazdarek kuchtici :) tyto padagcky se mi libi nejvice ze vsech ktere jsem na netu nasla,vidim ze vsem vysli krasne a povedli se, jenomze ja nejsem az taka skusena pekarka a tak vas prosim o radu

- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect??? :-/
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...:-8
dekuju :)

Sarovka

3. 4. 2012 09:32

Výborný recept:-! Večer jsem se neudržela a nyní mám zbytek. Určitě jsem nedělala naposledy:yes::-K Díky

BILKOVAI BILKOVAI

18. 12. 2011 22:03

Včera jsem vyzkoušela a musím říct, že byly vynikající:yes:Přátelé chválili. Vykrajovala jsem taky malé tvary, takže některé kousky se mi klátily na stranu.:-D Ale to nevadí, malé kousky se lépe jí:-)) Bohužel jsem včera neměla foťák, takže dnes jsem vyfotila už jenom zbyteček těch nejškaredějších:-( Ty nejhezčí se včera snědli:-8 Moc děkuji za recept a bodík je samozřejmostí+1:yes:

senky senky

29. 10. 2011 12:44

Ráno na mě vykoukly z náhodných, odolat se nedalo:-D:-D Upečeno, ochutnáno, vynikající:yes::yes: jak od mojí babičky;-):-8 Dovolila jsem si trošku zaimprovizovat, doma bylo málo škvarků, doplnila jsem zbytkem rillettes, které jsem zkoušela minulý týden a dopadlo skoro jako škvarky:-8:-8 Bod udělen a posílám foto:-*;-)

Irrena Irrena

9. 2. 2011 11:11

Dneska upečené, jsou vynikající:yes:Přidala jsem fotku, jestli bude vadit klidně ji vymaž;-)Pidala jsem chlebové koření od Antonína;-)

Jenda1 Jenda1

28. 12. 2010 22:14

Terezko, děkuji za uznání:-K. Pagáčiky byly křehounké a jen se na jazyku rozplynuly:-p:-p:-p. Příště použiji vykrajovátko o větším průměru, snad se tolik nebudou "rozjíždět":-);-).

tejaja tejaja

28. 12. 2010 19:43

Jendo, sú výborné a takto majú škvarkové pagáče vyzerať :yes:;-)
Podľa obrázku neviem odhadnúť výšku pagáčov, ale po upečení má byť výška asi 3 - 4 cm, takže v žiadnom prípade viacej nevaľkať.
Opakujem sa, ale musím : takto majú vyzerať pagáče, krásne musia lístkovatieť :yes::yes::yes::-D:-D:-D
Škoda, že ti môžem dať len 1 bodík ;-):-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové pagáče od babičky domácí škvarkovníky recepty se škvarkami jak dlouho péct škvarkové placky domaci skvarkove placky škvarkovíky skvarovniky jak péct škvarkové placky vykrajovátko na pagáčky jak dlouho péct škvarkový placky skvarkovniky z domacich skvarek lístkové škvarkové placky rillettes v domaci pekarne škvarkové placky z listového těsta pagáče se škvarkami jak se preklada listove testo jak dlouho pect skrvarkove placky www,skvarkovniky.cz recept lístové škvarkovníky kuchar jenda 1

Suroviny: mouka polohrubá, škvarky, droždí, cukr, sůl, pepř mletý, vejce, žloutek, mléko, olej

TopRecepty.cz

Škvarkovníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WDV