Staňte se našimi fanoušky na:

Rebarborovo-tvarohová buchta

Autor receptu: lux (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Na těsto budeme potřebovat: 600 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g moučkového cukru, 1 lžíce kakaového prášku, 3 vejce, 250 g Hery. Na tvarohovou náplň: 500 g tvaroh kostka (ne ve vaničce), 2 vejce, 6 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr Ostatní - 350 g rebarbory, 2 vanilkové cukry (kdo má rád skořici může přidat lžíci) Postup: Rebarboru oloupeme, rozpůlíme napůl a nakrájíme. Náplň - V míse rozmícháme 2 kostky tvarohu se 2 žloutky a 6 lžícemi cukru moučky. Pokud se nám zdá směs tuhá přilijeme trochu mléka. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do tvarohové náplně. Těsto - Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vytvoříme těsto (doporučuji dělat rychleji, protože máslo měkne při teple - hůře se pak s tím pracuje). Polovinu těsta rozválíme na vále tak aby odpovídala tvaru plechu. Plech si vyložíme pečícím papírem. Jelikož se mi těsto lepilo, dala jsem jej na chvíli do ledničky a také pomoučila vál. Takže první těsto přeneseme na plech. Na něj rozetřeme tvarohovou směs. Na ní dáme pokrájenou rebarboru, pocukrujeme vanilkovým cukrem a skořicí (nemusí být). Druhou půlku těsta opět rozválíme a přeneseme na tvarohovou směs. Propícháme vidličkou. Pečeme při 170 stupních cca 35-40 minut a po vychladnutí podáváme

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!