Staňte se našimi fanoušky na:

Řezy z bramborové kaše (když nevíte co se zbylou kaší)

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Oddělené žloutky (5 ks) našlehejte s cukrem do pěny, přidejte ořechy, práškový puding, kypřící prášek a dobře promíchejte. Dále zapracujte do směsi zchladlou bramborovou kaši, opět dobře promíchejte a nakonec zlehka zapracujte stěrkou ušlehaný sníh z 5-ti bílků. Vznikne řidší těsto, které rozetřete na plech vytřený tukem a vysypaný strouhankou (popřípadě vystlaný papírem na pečení). Upečeme na 165°C asi 20-25 minut.
  2. Připravíme si krém: Z mléka cukru (trochu si odložte k máslu na vyšlehání) a pudingového prášku připravte puding. Do mírně vlažného pudinku zašlehejte 2 žloutky a nakonec hmotu po částech zašlehejte do másla vyšlehaného do běla s cukrem, který jsme si odložili. Krém ochuťte rumem a rozetřete jej na upečený a vychladlý plát. Dozdobte sekanými ořechy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |18. dubna 2015
super nápad, než kupovat drahou bezlepkovou mouku! 1* Odpovědět
JakuJi |30. srpna 2013
zkusím =) Odpovědět
roxana-zdena |7. srpna 2013
Kam Ty na to chodíš.. vidíš a mně tuhle nečekaně zbyla a nakonec skončila u slepiček, ještě že jsem je teď "vyfasovala", príma kontener na zbytky, příště to zkusím, to fakt neznám Odpovědět
T3r3z |4. června 2013
Nejlepší je používat pečící papír :-) Odpovědět
Mona22 |4. června 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Trrri |4. června 2013
zajímavé. Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
maruskaji |20. května 2013
Dělávám podobně. Odpovědět
nikita066 |3. května 2013
zajímavý recept, s tím bych mohla mít úspěch Odpovědět
Xereus |8. dubna 2013
Zajímavý recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!