Těstoviny se zeleným chřestem a sušenou šunkou v krémové omáčce

Moje hodnocení
6x

Hledáte tip na bleskovou večeři, na které si opravdu pochutnáte? Těstoviny jsou vždy dobrý základ a v sezoně by byl hřích nevyužít šťavnatý zelený chřest, který je připravený během chvilky. Jen si pohlídejte, aby byl opravdu čerstvý a křehký.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce s osolenou vodou dejte vařit těstoviny tak, aby byly al dente – na skus.
  2. Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou nadrobno dosklovata. Pak přidejte uzenou slaninu nebo sušenou šunkou na kostičky (skvělé jsou třeba odřezky jamón serrano) a najemno nasekaný česnek. Minutku zarestujte a přidejte zelený chřest, kterému nejprve odkrojte zhruba 2cm tuhé konce a poté stonky nakrájejte na tenké šikmé plátky.
  3. Společeně asi 2 minuty restujte, osolte, opepřete a přisypte mražený hrášek. Podlijte vývarem nebo vodou z těstovin. Přilijte také šlehačku, přikryjte poklicí a minutu duste.
  4. Poté odkryjte a přisypte štědrou porci nastrouhaného parmazánu. Přisypte slité uvařené těstoviny a krátce promíchejte, aby se omáčka dostala do všech záhybů. Nandejte na talíře a ještě štědře zaprašte čerstvě namletým pepřem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty