Suroviny
- jablka 4 ks
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- skořicový cukr 1/2 sáčku
- mletá skořice 1/2 lžičky
- nové koření (mleté ) 1 špetka
- listové těsto (vyválené ) 1 balení
- vejce 1 ks
- vlašské ořechy 1 hrst
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Jablka nahrubo nastrouhejte do misky a zakapejte citronovou šťávou. Přisypte, skořicový cukr, mletou skořici a nové koření a vše dobře promíchejte.
- Vyválené listové těsto rozbalte, rozprostřete na něj jablka, ale nechte asi 5cm okraj na delší straně volný. Zespoda pevně zarolujte roládu, volný konec potřete rozšlehaným vajíčkem a dorolujte.
- Roládu ostrým nožem nakrájejte na 18 šneků a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Svrchu je potřete zbylým vajíčkem a navrch nasypte nahrubo nasekané ořechy, lehce je přimáčkněte.
- Pečte asi 15–18 minut dozlatova. Poté roládky nechte na plechu chvíli vychladnout, aby se zpevnily.
Štrúdl šneci z listového těsta s jablečnou náplní se skořicí 2 Zdroj: Klára Michalová