V rendlíku opékáme 2-3 minuty na mírném ohni na másle vyloupaný hrášek.
Hrášek zalijeme 150 ml smetany, přivedeme k varu a zhruba minutu vaříme, až smetana začne houstnout. Potom rendlík odstavíme.
Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Těstoviny důkladně scedíme a vrátíme do hrnce.
Těstoviny přelijeme smetanovou omáčkou s hráškem, vrátíme na oheň
a zalijeme zbývající smetanou. Přidáme parmazán, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek.
Těstoviny v hrnci obracíme pomocí dvou vidliček, aby se dobře promíchaly se smetanovou omáčkou s hráškem, se sýrem a kořením. Nakonec ještě pokrm prohřejeme.
Porce upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. Tento pokrm připravený z dvoubarevných těstovin má v Itálii zajímavý název - paglia e fieno - čili sláma a seno.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART