1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
800 g | brambory | |
0.5 svazku | pažitka | |
4 snítky | tymián | |
80 g | niva | |
1 ks | bobkový list | |
4 lžíce | olivový olej | |
3 lžíce | citronová šťáva | |
1 svazek | petrželová nať | |
100 g | červená cibule | |
mletý černý pepř | ||
1 ks | hlávkový nebo ledový salát | |
4 ks | sušená rajčata |
Nejprve si uvaříme brambory. Brambory pořádně omyjeme a vložíme je do vody. I se slupkou. Do vody k bramborám přidáme zbytek citronové šťávy, bobkový list, oloupaný stroužek česneku a dáme vařit.
Připravíme si marinádu. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše smícháme. 2 lžíce citronové šťávy smícháme s olejem, osolíme je, opepříme a smícháme s bylinkami a cibulí.
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a smícháme s marinádou. Salát očistíme, omyjeme a necháme okapat.
Rajčata omyjeme a nakrájíme plátky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a plátky rajčat osmahneme. Okapaný salát natrháme na kousky, lehce jej prohřejeme na pánvi a vše přidáme do salátu. Nivu nakrájíme na kostičky.
Salát podáváme teplý a zdobíme jej kostičkami nivy.
Foto:Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena