Do vroucí osolené vody s troškou olivového oleje dáme vařit tagliatelle, klidně čerstvé.
Zatím nakrájíme na kostičky umytá rajčata, oloupeme tak 8 stroužků česneku. Můžeme i více, záleží, jak silnou chuť chceme. Kuřecí prsa mírně naklepeme a nakrájíme na nudličky. Lehce je osolíme a více opepříme.
Na již rozpálenou pánev s olivovým olejem dáme osmahnout kuřecí nudličky. Poté přidáme rajčata a necháme chvilku povařit do poloměkka. Pozor, ať nejsou rajčata příliš měkká a rozvařená. Občas promícháme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, lístky čerstvé bazalky a zakysanou smetanu. Pár minut necháme smetanu provařit. Podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíře rozdělíme uvařené tagliatelle a na ně dáme hotovou kuřecí směs. Těstoviny s kuřecím, rajčaty a bazalkou ihned podáváme.