Toto rizoto jsme si vždy připravovali na vandrech v kotlících. Když jsme tento pokrm uvařili dětem pod stanem, řekly, že jiné rizoto již nechtějí. Doma rizoto připravujeme na pánvi a v hrnci.
Hodnocení
3.2
/ 5 (20x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2 konzervy
vepřové maso ve vlastní šťávě
4 balíčky
rýže ve varném sáčku
9 ks
okurky sladkokyselé
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
tvrdý sýr
Postup přípravy
V osolené vroucí vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu.
Vepřové konzervy kompletně s veškerým obsahem vyklepneme do hluboké pánve a maso opečeme.
Okurky nakrájíme na větší kostky a přidáme k horkému masu, přidáváme společně s uvařenou rýží. Vše dobře promícháme, podle potřeby osolíme a opepříme.
V teple a pohodlí domova podáváme vandrácké rizoto posypané strouhaným sýrem. Pod stanem se spokojíme s plným ešusem a lžící.