sůl | ||
7 ks | vejce | |
4 dkg | máslo | |
strouhanka | ||
1 lžíce | bílé víno | |
2 dkg | hladká mouka | |
70 ml | zakysaná smetana | |
zelená petrželka | ||
olej nebo sádlo |
Čtyři vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme.
V míse utřeme máslo se solí, přidáme 1 syrové i všechna posekaná vejce, víno, smetanu, hladkou mouku a podle potřeby směs spojíme strouhankou. Vše pořádně promícháme.
Z těsta tvarujeme malé válečky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji válečky smažíme dozlatova.
Jídlo podáváme k dušené zelenině.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena