4 stroužky | česnek | |
4 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
0.5 ks | cibule | |
80 g | tvrdý sýr | |
8 plátků | bílá veka | |
400 g | krájené sterilované žampiony | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
paprika červená | ||
pažitka nasekaná |
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Pažitku omyjeme a usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Plátky žampionů necháme okapat. Červenou papriku nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme. Plátky veky osmažíme na oleji dorůžova, necháme okapat na papírovém ubrousku a uchováme v teple. Na másle zpěníme cibulku a za stálého míchání přidáme celá vejce a žampiony. Ochutíme česnekem, mletým pepřem a solí. Směs navršíme na toasty, posypeme sýrem a usekanou pažitkou. Vajíčkové toasty se žampiony podáváme horké, ozdobené proužkem čerstvé nebo nakládané červené papriky.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem
Nádivka patří k tradičním velikonočním pokrmům. V tomto receptu vám nabízíme veganskou alternativu s uzeným tofu a čerstvým špenátem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena