Připravíme si veškerou zeleninu. Okurek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka překrojíme na půlky a poté na čtvrtky. Listový nebo jiný salát natrháme na kousíčky, zelenou petrželku nasekáme nadrobno. Vše vhodíme do mísy a pokapeme citronovou šťávou, pokapeme olivovým olejem.
Jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, špenát pokrájíme na menší kousky. Obojí necháme osmahnout na pár kapkách oleje. Cibulka nám zezlatoví, špenát se zatáhne. V závěru posypeme bylinkovou směsí se solí.
Tofu a vegi steak nakrájíme na kostičky, slitou mozzarellu taktéž.
K zelenině přidáme teplou špenátovou směs, tofu, vegi steak a mozzarellu. Vege salát s tofu dobře promícháme, ochutíme provensálským kořením a podle potřeby ještě dosolíme.
Vege salát s tofu rozdělíme do misek a můžeme ihned podávat jako hlavní chod.