sůl | ||
500 ml | voda | |
2 lžíce | med | |
2 lžíce | slunečnicový olej | |
mletý černý pepř | ||
4 plátky | vepřový řízek | |
200 g | bílé hroznové víno | |
2 lžíce | cibulová šťáva (hustá) |
Řízky omyjeme, osušíme a ochutíme solí s pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme.
Mezitím otrháme hrozny, omyjeme je, rozpůlíme a zbavíme pecek. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme hrozny a prohříváme je. Pak přidáme med a hrozny obracíme tak dlouho, dokud nezískají glazuru.
Do oleje po mase přilijeme vodu a přivedeme ji do varu. Pak do ní dáme rozpustit cibulovou omáčku.
Řízky servírujeme s hrozny a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena