Maso si nakrájíme na plátky, vetřeme kořenící sůl Vepřová pečeně a necháme uležet. Nepřidáváme žádné jiné koření ani olej. Neuškodí si krkovici naložit předešlý den a vložit do lednice.
Rozpustíme trochu sádla, přisypeme drcený kmín a jemně nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, vložíme plátky krkovice a lehce orestujeme. Poté podlijeme vývarem (můžeme i rozpuštěnou kostkou bujonu) a zvolna dusíme. Je-li maso dostatečně měkké. Já nechávám maso tak dlouho, až se rozpustí tučné části, aby mi maso děti nedloubaly a nepitvaly.
Vyndáme maso ze základu a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Vaříme alespoň 7 minut a maso vložíme zpět prohřát. Omáčku by nemělo být potřeba již dosolovat, dochutit můžeme špetkou mletého pepře podle chuti.
Vepřovou krkovici s kmínovou omáčkou podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme podávat s chutným houskovým knedlíkem.