Vepřové medailonky (á 50 g) pevně ovineme slaninou a spíchneme špejlí nebo párátkem. Brambory oloupeme a nakrájíme na špalíky. Menší cukety nakrájíme na plátky a větší rajčata na osminky.
Rozpálíme 2 lžíce oleje a brambory smažíme asi 15 minut na menším plameni. Pak je vyndáme a udržujeme teplé. Přidáme 2 lžíce oleje a zahřejeme. Vložíme cukety a 5 minut restujeme. Přidáme rajčata, osolíme i opeříme a prohřejeme. V pánvi rozpálíme zbylý olej, maso na něm opečeme, z každé strany asi 3 minuty, vyndáme, lehce posolíme a udržujeme teplé.
Do výpeku nalijeme víno a přivedeme k varu. Přilijeme kašičku ze solamylu a smetany, znovu uvedeme do varu a na mírném plameni 3 minuty provaříme. Omáčku ochutíme solí i pepřem, přidáme naložený zelený pepř a promícháme.
Na polovinu talířku rozdělíme brambory a na druhou teplou zeleninu. Na zeleninu "posadíme" dva vepřové medailonky a poprášíme je drceným pepřem. Omáčku podáváme zvlášť.