Maso omyjeme, osušíme utěrkou a nakrájíme přes vlákno na širší nudličky.
Do kastrolu nalijeme olej a maso v něm zprudka opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Přisypeme ji do kastrolu k masu, kam přidáme také rajský protlak a podle chuti sůl a drcený pepř. Za stálého míchání vše orestujeme. Potom maso zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme. Mrkve očistíme, nakrájíme na hranolky a přidáme je s fazolkami k masu. Společně vše podusíme doměkka.
Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání necháme přibližně 20 minut povařit. Nakonec vepřové nudličky se zeleninou přidáme zpět do omáčky a prohřejeme.
Vepřové nudličky v pivní omáčce rozdělíme na nahřáté talíře. Dobrou přílohou je například dušená rýže smíchaná s nahrubo sekanými vlašskými ořechy.