Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu rozpálíme na 230 °C.
Řízky na pánvi osmažíme po obou stranách, posypeme tymiánem a cca 10 minut opékáme. Na řízky dáme na plátky nakrájený hermelín. Na něj přijde lžička brusinek. Takto připravené vepřové řízky dáme do trouby a pečeme cca 35 minut.
Mezitím si nakrájíme brambory ve slupce na měsíčky, posypeme kořením na brambory a dáme péct. Brambory pečeme na 200 °C zhruba 20 minut - podle velikosti. Podlijeme olejem, aby se nepřipalovaly. Brambory také osolíme a opepříme.
Když jsou řízky hotové, dáme je na talíř a jako přílohu podáváme americké brambory, které jsme právě vytáhli z trouby. Vepřové řízky s hermelínem a brusinkami ihned podáváme.
Podle počtu lidí určujeme množství surovin.