Višně se snažíme otrhat i se stopkami. Opláchneme je a necháme okapat.
Do užšího kastrolku nebo hrnečku vložíme rozlámanou čokoládu a trochu vody. Z másla ukrojíme tenký plátek a přidáme k čokoládě. Místo vody můžeme použít na zlepšení chuti i rum. Za stálého míchání a ohřívání čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tzn., že nádobu s čokoládou vložíme do kastrolu s horkou vodou a vodu ohříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Po rozpuštění ještě chvíli mícháme.
Jednu višeň podruhé namáčíme do čokolády a rovnáme je na talíř, který jsme nechali vychladit v lednici nebo v mrazáku. Čokoláda rychleji na višni ztuhne. Připravené višně pak dáme ještě do lednice.
Před podáváním pocukrujeme jiný talíř moučkovým cukrem a višně v čokoládě na něj přerovnáme.
Pozn.: Višně můžeme namáčet i do bílé čokolády a připravit tak dva druhy.