V misce s vysokým okrajem ušleháme 4 vejce, přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje a chvíli šleháme. Následně postupně přisypáváme 2,5 hrnku polohrubé mouky, ve které je 1/2 prášku do pečiva.
Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme polohrubou moukou. Nalijeme asi 3/4 těsta. Do zbylého těsta nasypeme asi 3 lžíce kakaa a promícháme. Toto tmavé těsto následně nalijeme na prostředek světlého těsta a necháme chvilku stát.
Olejovou bábovku pečeme ve vyhřáté troubě asi na 220 °C přibližně 35 - 45 minut, přičemž ke konci teplotu trochu snížíme. Jestli je bábovka hotová zjistíme, když do ní píchneme špejlí a na ní nezůstane tekuté těsto.
Upečenou olejovou bábovku ocukrujeme a můžeme podávat.