Na recept musíme mít sudý počet větších žampionů, které očistíme, a ze kterých lžičkou vydlabeme nožičky, až nám vzniknou mističky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vydlabané nožičky nakrájíme na kostičky, dále pokrájíme na malé kostičky papriky zbavené semínek a nečistot .
Na pánvičce osmahneme cibuli, než zesklovatí, přidáme mleté maso, papriky, žampiony, okořeníme a dusíme doměkka. Nepodléváme. Vzniklou šťávu odebíráme, aby byla směs sušší.
Hotovou směs plníme do kloboučků žampionů, přiložíme dva kloboučky proti sobě a spojíme párátky. Žampiony plněné mletým masem obalíme v trojobalu.
Osmažené žampiony plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory. Ozdobíme petrželkou.