Čedar nejprve nastrouháme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory vaříme v mírně osolené vodě zhruba 20 minut doměkka. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme mléko, jalovčinky, zrnka pepře a bobkový list, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 minut. Rybu přeneseme na prkénko. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírné vychladnout. Zbavíme ji kůže a pokud možno všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.
V rendlíku rozmícháme mouku v 1 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání asi minutu povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs pak upravíme do zapékací misky.
Brambory důkladně scedíme a rozmícháme s máslem a zbývajícím mlékem na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí. Povrch urovnáme a posypeme sýrem. Zapékací misku dáme do trouby a pokrm pečeme 25-30 minut dozlatova. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů