sůl | ||
2 ks | vejce | |
150 g | smetana | |
100 g | gouda | |
250 g | žampiony | |
muškátový oříšek | ||
750 g | čínské zelí | |
mletý černý pepř | ||
máslo na vymazání formy | ||
150 g | bílý jogurt |
Zelí a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtiny, opereme a v osolené vodě je vaříme asi 6 minut. Vymažeme máslem zapékací misku. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu na 200 °C
Uvařené zelí slijeme a rozložíme do zapékací misky. Na zelí rozložíme plátky žampionů a vše osolíme a opepříme. Zvlášť smícháme jogurt, smetanu, vejce a směs osolíme, opepříme a dochutíme kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem. Směsí přelijeme žampiony, posypeme vše sýrem a vložíme do trouby.
Zapékáme asi 30 minut, dokud jídlo nezhnědne. Ihned podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena