Nejdříve si připravíme houbovou náplň. Housku nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme 10 - 15 minut nasáknout. Po této době housky vymačkáme a mléko vylijeme. Česnek prolisujeme a cibuli jemně nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek, sůl, pepř a kmín. Vše zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme přibližně 15 minut. Potom vmícháme vymačkanou housku a za stálého míchání houby zahustíme rozšlehanými vejci. Směs odstavíme a necháme vychladnout.
Plát těsta potřeme sladkým kečupem, poklademe vychladlou houbovou náplní, důkladně svineme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Listový závin plněný houbami pečeme při 200 °C přibližně 30 - 40 minut dozlatova.
Upečený závin plněný houbami rozdělíme na porce a podáváme teplý, ale stejně dobře chutná i studený.