V míse smícháme hladkou mouku, cukr moučka, změklé máslo, matcha tea, žloutky, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a zpracujeme těsto, které necháme minimálně hodinu odležet v lednici.
Těsto vyválíme na silnější plát, protože tenké těsto má tendenci v troubě praskat. Z těsta vykrájíme rybičky a stromečky. Stromečky jsou i v reálu zelené, proto vypadají ze všech tvarů nejlépe.
Cukroví pečeme zhruba 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Cukroví po vychladnutí slepíme pikantním džemem nebo rozpuštěnou čokoládou s vysokým procentem kakaa. V čokoládě některé stromečky pro zpestření z jedné poloviny namočíme a posypeme kokosem nebo cukrářskými stříbrnými perličkami. U rybiček vypadají pěkně namočené ploutvičky.
Zelené Matcha cukroví podáváme jako výborné sváteční cukroví.