těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
3 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
200 ml | mléko | |
150 g | výběrová polohrubá mouka | |
náplň | ||
2 balíčky | ruská zmrzlina |
Nejdříve si odměříme všechny ingredience a připravíme odpalované těsto. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu. Potom vsypeme postupně mouku a mícháme dokud nevznikne husté těsto, které se nechytá stěn nádoby. Těsto necháme prochladnout a potom do něj postupně vpracujeme vejce. Troubu předtopíme na 220 °C a plech pokryjeme pečícím papírem. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech tvoříme malé větrníčky, které postříkáme vodou. Vložíme do předtopené trouby a jakmile zrůžoví, zmírníme teplotu a větrníčky již jen dosušíme. Vychladlé pečivo podélně rozkrojíme a plníme pomocí lžičky mírně povolenou ruskou zmrzlinou. Takto připravené kousky pečiva klademe v jedné vrstvě do plastové krabice a necháme zmrznout. Zmrzlinové větrníčky si můžeme připravit i do zásoby jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Stačí jen 5 minut před podáváním vyjmout z mrazáku. Výborně chutnají i přelité teplou vanilkovou omáčkou.
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna právě vrcholí, tak si ji pojďme ještě užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena