Jako podklad použijeme kolečka vykrajovaná z oříškového těsta (podle receptu
Oříškové těsto), ale můžeme použít i těsto linecké nebo obyčejné piškoty, případně kakaové.
Z bílků a půlky krupicového cukru vymícháme hustou pěnu, kterou vložíme do horké vodní lázně a společně se zbytkem cukru a pár kapkami šťávy z citronu vyšleháme v tuhou bílkovou hmotu.
Upečená oříšková kolečka nebo piškoty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a bílkovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku. Na každý piškot či kolečko stříkneme bílkovou hmotu do tvaru špičky.
Bílkové špičky vložíme do trouby vyhřáté na 50 °C a 30 minut sušíme. Po upečení je necháme vychladnout. Podle fantazie můžeme bílkové špičky dozdobit rozpuštěnou čokoládou. Už necháme jen zatuhnout.