Nejdříve si připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem a zalijeme vařicím mlékem. Pokud je maková náplň moc řídká, zahustíme směs nastrouhanými piškoty. Makovou náplň ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou.
Z hladké mouky, tuku na pečení a kysané smetany vytvoříme těsto, které dobře vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků, které přikryjeme folií a dáme nejméně na 2 hodiny do lednice odpočinout.
Z každého bochánku vyválíme kruh, který rozdělíme, například rádýlkem, přes střed na 8 dílů. Na širší stranu dílu lžičkou nanášíme náplň a rolujeme těsto do rohlíčků, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě asi 30 minut při 200 °C. Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve směsi cukru moučka s vanilkovým cukrem.
Bratislavské rohlíčky podáváme jako výborné pečivo ke kávě nebo čaji.