Recept na výbornou chuťovku nebo jednoduchou večeři.
Hodnocení
4.5
/ 5 (23x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
6 stroužků
česnek
2 ks
vejce
1 kg
brambory
5 lžic
mléko
0.5 kg
kysané zelí
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, nastrouháme a vložíme do mísy společně s oloupaným a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce, sůl, mléko, majoránku, hladkou mouku (na zahuštění) a pepř. Vymícháme.
Nakonec přidáme vyprané kysané zelí tak, aby nebylo moc kyselé. Pepře a česneku můžeme dát víc, zelí nám ostrou chuť trochu stáhne.
Na kilo brambor a dvě vejce dáme půl kila zelí, ostatní ingredience podle chuti.
Bramboráčky se zelím smažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Chutnají i zastudena.