Recept na chléb zadělávaný v domácí pekárně, pečený v troubě.
Hodnocení
4.5
/ 5 (16x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
3x
Ingredience
2 lžičky
sůl
1 ks
vejce
25 ml
máslo
7 g
droždí
0.5 lžičky
cukr krupice
630 g
hladká mouka
300 ml
vlažná voda
150 g
brambory vařené
na potření
slaná voda
Postup přípravy
Do pekárny dáme všechny ingredience, nejprve tekuté a potom ostatní, dáme program těsto a necháme kynout.
Pak z těsta uděláme bochník, dáme na plech, necháme ještě vykynout, potřeme slanou vodou a dáme péct do předehřáté trouby.
Bramborový domácí chléb pečeme asi 50 minut na 170 °C.
Upečený bramborový chléb podáváme jako jakékoliv jiné pečivo.