Pokud vám brynza s haluškami zachutná, zkuste bryndzovou polévku.
Hodnocení
3.0
/ 5 (135x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
2 lžíce
olej
sůl
700 g
brambory
1 lžička
kmín
250 g
brynza
3 lžičky
hladká mouka
250 ml
zakysaná smetana
1.5 lžičky
mletá sladká paprika
1 ks
cibule
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, pokrájíme na malé kostky a s kmínem a solí uvaříme doměkka.
Na vyšší pánvi zpěníme na oleji najemno nasekanou cibuli, zaprášíme moukou, přidáme papriku, opražíme, podlijeme vodou, chvilku povaříme a nalijeme k uvařeným bramborám.
V misce rozmícháme bryndzu, smetanu a asi 1,5 dl vody. Vlijeme do polévky, převedeme varem a můžeme podávat.
Pokud by byla moc hustá, naředíme ji vodou.