Nejprve oloupeme pomeranče a kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na drobné proužky. Pórek, papriku i cuketu nakrájíme nadrobno.
Kuřecí řízky prudce opečeme na pánvi dozlatova na řepkovém oleji a 1 lžíci olivového oleje, podlijeme pomerančovým brandy a 3 minuty povaříme. Zaprášíme moukou a ještě 2 minuty zahříváme.
Zmírníme oheň a přidáme čerstvou pomerančovou šťávu, cuketu, papriku, pórek, podle chuti osolíme a opepříme a vše podusíme asi 5 minut, až omáčka zhoustne.
Mezitím vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje asi 10 minut celozrnné špagety. Scedíme je, necháme okapat, přeneseme na nahřáté talíře a pokapeme zbývajícím olivovým olejem.
Do omáčky přidáme polovinu pomerančových dílků a pomerančové kůry, estragon a zakysanou smetanu nebo sýr ricotta a vše 3 minuty prohřejeme.
Maso upravíme na těstoviny, přelijeme omáčkou, obložíme dílky pomerančů, ozdobíme pomerančovou kůrou a ihned podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART