Klasické italské těsto na pizzu s použitím celozrnné mouky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
těsto
1 špetka
sůl
200 g
hladká mouka
250 ml
vlažná voda
300 g
celozrnná pšeničná mouka
0.3 kostky
čerstvé droždí
1.5 lžíce
extra panenský olivový olej
Postup přípravy
Droždí rozdrolíme do vlažné vody, přidáme olivový olej, sůl a mouku. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme do druhého dne odležet v lednici v zavřené plastové krabičce, protože těsto nesmí vykynout.
Z těsta na pizzu vyválíme opravdu tenký plát (aby se nám pizza dostatečně upekla), na který pokládáme ingredience dle chuti. Pizzu pečeme zprudka na pečícím papíře dokud okraje nezezlátnou a těsto není křupavé.