Recept na úpravu červeného zelí s jablky - chutnou přílohu ke knedlíkům a masu.
Hodnocení
4.2
/ 5 (52x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
1 ks
cibule
0.5 kg
jablko
1 hlávka
zelí
1 sklenka
sladké červené víno
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo
Postup přípravy
Umyté zelí a oloupanou červenou cibuli nakrouháme na jemné nudličky. Jablka (nejlépe červená) oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla.
Na sádle zpěníme cibuli, do které přidáme zelí, dusíme a téměř před koncem vaření přidáme jablka. Dochutíme vínem, octem, cukrem, solí a dovaříme.
Červené zelí s jablky podáváme jako teplou přílohu k různě upraveným masům.