Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Chléb nakrájíme na kostičky a cibulku nakrájíme na jemno.
Ve velkém hrnci s nepřilnavým dnem zpěníme na sádle cibuli dozlatova. Pak přidáme nastrouhanou zeleninu a smažíme tak 5 minut. Vypneme, přidáme nakrájený chléb a podle potřeby asi 3 dl vývaru, ten přidáváme postupně. Nakonec přidáme sůl, pepř, kmín a prolisovaný česnek. Podle chuti můžeme přidat i kysané zelí, dodá jídlu větší šmak. Z hmoty vytvarujeme válečky, ty zabalíme do plátků slaniny.
Připravené válečky dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 20 minut.
Chlebovou pochoutku necháme trochu zchladnout a hned podáváme. Jedná se výbornou chuťovka pro různé příležitosti.