Vláčný a reprezentativně vypadající čokoládový řez.
Hodnocení
4.8
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
poleva
150 g
cukr
2 lžíce
kakao
80 g
tuk
těsto
200 g
cukr
2 ks
vejce
50 g
máslo
1 lžíce
rum
400 g
jablko
2 lžíce
voda
300 g
polohrubá mouka
1 balíček
kypřicí prášek
Postup přípravy
Jablka očistíme a nastrouháme. Všechny ingredience na těsto dobře promícháme a vylijeme na vymazaný a strouhankou nebo kokosem vysypaný plech. Použijeme spíše větší formu, aby korpus byl nižší. Těsto upečeme v předehřáté troubě dorůžova.
Polevu si připravíme ve vodní lázni tak, že rozpustíme všechny suroviny a vymícháme do hladka. Polevou ozdobíme vychladlý korpus.
Čokoládové řezy s jablky můžeme dozdobit ořechy, mandlemi či nějakým ovocem.