Napřed si připravíme pařížskou šlehačku. Smetanu, kakao a cukr spojíme a dáme vařit. Necháme asi tak minutu přejít varem a dáme ji do do druhého dne do lednice vychladnout. Druhý den ji vyšleháme.
Z modelky vytvarujeme kytičky, lístečky a mašinku. Necháme do druhého dne vysušit na suchém místě. Modelku si barvíme potravinářským barvivem. Modelku uděláme smícháním všech ingrediencí. Důkladně se musí propracovat.
Korpus připravíme šleháním vajec s přidáváním cukru. Po vyšlehání přidáme mouku a kypřící prášek. Pečeme ve vyhřáté troubě, asi tak 45 minut. Po 30 minutách troubu stáhneme.
Druhý den si vyšleháme šlehačku a dort si rozkrojíme na tři části, do prostřední části přidáme nakrájené banány. Okraje si namažeme a pak si vyválíme z modelky plát, který na něj přeneseme. Můžeme začistit rádýlkem. Z tmavé čokolády jsem udělala kolejničky a světlou čokoládou jsem přidala kytičkám střed a přilepila je k dortu.
Dětský dort s mašinkou můžeme upéci jako narozeninové překvapení.