Výroba domácího rýžového mléka není nijak náročná a ušetří poměrně dost peněz. Mléko připravené podle tohoto receptu můžeme podávat dítěti od 6 měsíců, lze jej využít na vaření, ale i dochutit a popíjet.
Hodnocení
4.3
/ 5 (30x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
2 l
voda
100 g
rýže
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme 1 litr vody a přivedeme k varu. Rýži propláchneme, vsypeme do vařící neosolené vody a povaříme za občasného míchání 15 - 20 minut. Rýže by měla být měkká. Po uvaření slijeme vodu.
Uvařenou rýži přendáme do mixéru a rozmixujeme s 1 litrem studené vody dohladka. Vzniklou směs scedíme.
Domácí rýžové mléko uchováváme v lednici a do týdne spotřebujeme.