Hovězí maso ve vlastní šťávě se zeleninou, je výborné a rýží a brambory.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1143x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
2x
Ingredience
sůl
1.5 dl
vývar
2 lžíce
tuk
1 ks
cibule
1 ks
celer
12 ks
rajče
2 ks
mrkev
1 ks
bobkový list
500 g
maso hovězí přední
mletý černý pepř
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Vše kromě rajčete nakrájíme nadrobno. Rajčata jen překrájíme.
V hrnci rozehřejeme tuk, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme maso a důkladně ho osmažíme ze všech. Takto připravené maso podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme rajče, celer a mrkev. Hotovou směs okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni, až maso změkne.
Dušené hovězí maso podáváme s přílohou podle chuti.