sůl | ||
500 ml | vývar | |
100 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 ks | celer | |
1-3 lžíce | kečup | |
2 ks | petržel | |
1 ks | paprika zelená | |
1 ks | králík | |
citronová šťáva | ||
2 lžíce | hladká mouka | |
drcený tymián | ||
mletý černý pepř | ||
chilli omáčka |
Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Kousky pořádně osolíme a opepříme. Celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a králičí porce na něm osmažíme ze všech stran. a osmažíme na másle ze všech stran. Pak přidáme petržel a celer, cibuli, papriku a společně vše bez podlévání chvíli dusíme. Potom podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a omáčku zahustíme zákletkou z hladké mouky a vody. Do omáčky přidáme kečup, tymián, chilli omáčku a citrónovou šťávu podle chuti. Nakonec omáčku dosolíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.
Nejlepší přílohou je knedlík.
Autor:Shoshon
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena