Zmrzliny necháme mírně povolit a mezitím si nasekáme ořechy a čokoládu. Dortovou formu (20 - 22cm) vypláchneme studenou vodou.
Jahodovou (vanilkovou) zmrzlinu a zmrazené jahody společně rozmixujeme a případně dosladíme vanilkovým cukrem. Zmrzlinu nalijeme do formy a uložíme do mrazničky. Povrch zmrzliny uhladíme.
Mixer (robot) opláchneme a osušíme. Karamelovou (oříškovou, čokoládovou, nugátovou) zmrzlinu promícháme spolu s ořechy a čokoládou, zmrzlinu nalijeme do formy na jahodovou zmrzlinu. Povrch dortu uhladíme.
Dvoubarevný zmrzlinový dort vložíme do mrazničky a necháme nejlépe do druhého dne zmrazit. Dort krájíme ostrým nožem na dílky, zdobíme šlehačkou i jahodou a sypeme strouhanou čokoládou nebo sekanými ořechy.