Z kotlet vyřízneme žeberní kosti a váleček masa nakrájíme asi na 10 plátků.
V pánvičce rozehřejeme olej, vmícháme grilovací koření, utřený česnek, krátce zamícháme a hned sejmeme z ohně. Zalijeme trochou piva a opět promícháme.
Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, okraje nařízneme, z obou stran je potřeme připravenou směsí, vložíme do misky a zbytek směsi nalijeme na povrch. Maso dáme do chladu na 2 hodiny. Občas kotlety obrátíme, aby se stejnoměrně macerovaly.
Alobalový pekáček s otvory potřeme olejem, rozložíme kotlety a pekáček položíme na rošt umístěný na vyšší příčce grilu, aby žár nebyl příliš silný.
Vepřové kotlety opékáme z každé strany asi 5 minut.
Grilované marinované kotlety ihned podáváme s různými grilovacími omáčkami a pečivem.