Díl telecí kýty opláchneme ve vlažné vodě a středem masa prořízneme ostrým nožem kapsu na plnění.
Na polovině tuku podusíme šunku, okurky, rajčata, vše nakrájené na široké nudle, směs zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme a necháme srazit.
Touto směsí naplníme otvor v mase, otvor zašijeme režnou nití nebo uzavřeme jehlou. Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme tuk, mírně podlijeme vodou a dáme péci do vyhřáté trouby. Maso pečeme za stálého obracení, přelévání šťávou a podlévání teplou vodou doměkka.
Dozlatova upečené maso vyjmeme ze šťávy. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme, dobře provaříme a podle chuti dosolíme.
Provařenou šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na kraji sporáku, až se tuk oddělí. Při podávání krájíme maso ostrým nožem na plátky a podléváme šťávou.
Vhodnou přílohou k holštýnské telecí kýtě jsou vařené brambory, zeleninové saláty nebo rýže.