Výborný recept na lehce pikantní dresink například ke grilovanému masu, dobře chutná i ke smaženým žampionům.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
2-3 lžíce
majonéza light
100 ml
červené víno
1 lžíce
chilli omáčka
3 lžíce
jemný kečup
podle chuti
houby
podle potřeby
olivový olej na smažení
Postup přípravy
Houbové nožičky očistíme a jemně nasekáme.
Nasekané nožičky orestujeme na malém množství oleje. Poté podlijeme vínem a lehce dusíme, dokud se tekutina nevypaří. Následně přidáme kečup a chilli omáčku. Vše necháme přejít varem a odstavíme.
Do vychladlé směsi vmícháme majonézu s chilli omáčkou a necháme minimálně hodinu před podáváním v ledničce.
Houbový dresink podáváme podle chuti k různě upraveným masům či smaženým žampionům.