Když rostou houby, tak s nimi rovnou z lesa na pánev.
Hodnocení
3.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
2 ks
vejce
10 dkg
polohrubá mouka
10 lžic
světlé pivo
0.5 kg
houby čerstvé
podle chuti
sůl
tatarská omáčka
čerstvá petrželka
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Houby očistíme a nakrájíme na silnější plátky.
Rozmícháme světlé pivo, vejce, sůl a mouku na hustější těstíčko. Do těstíčka přimícháme drobně posekanou zelenou petrželku.
Rozehřejeme si olej. Houby namočíme do těstíčka a usmažíme. Dáme je na papírový ubrousek okapat. Podle chuti smažené houby osolíme a posypeme zbylou petrželkou.
Houby v pivě podáváme se šťouchanými brambory, tatarkou a rajským salátem.