0.3 ks | celer | |
2 ks | mrkev (větší) | |
200 g | maso hovězí přední | |
1 ks | větší petržel | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bylinky | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
nudle |
Maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme také na kostky. Připravíme si i ostatní ingredience. Polovinu masa vložíme do studené osolené vody a pomalu přivedeme k varu. Druhou polovinu masa přidáme do vroucí vody, opepříme a hovězí maso vaříme hodinu a půl. Poté přidáme kořenovou zeleninu a polévku vaříme dalších 15 - 20 minut, dokud není zelenina téměř měkká. Na závěr přidáme nudle, bylinky a ještě chvíli povaříme. Hovězí polévku s nudlemi podáváme jako teplý chod, který dobře zasytí a chutná.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Autor:Becky
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena